Energiecoach en buurtklusbedrijf

Door de hoge gasprijzen en inflatie hebben steeds meer bewoners moeite om rond te komen. Mensen met een laag inkomen en een slecht geïsoleerde woning zijn extra kwetsbaar voor hoge energiekosten. Zij lopen een groter risico op energiearmoede. In 2022 zijn we daarom gestart met energiecoaches die huis-aan-huis langsgaan in buurten of complexen met woningen die slecht geïsoleerd zijn.

De energiecoaches helpen kwetsbare huishoudens in huur- en koopwoningen op korte termijn hun energieverbruik te verlagen door middel van energieadvies en kleine tot middelgrote energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van radiatorventilatoren en ledlampen.

Inwoners kunnen sinds kort ook via buurtklusbedrijven een klusser aanvragen. Zij ondersteunen bewoners met middelgrote energiebeperkende maatregelen. Bijvoorbeeld met het goed afstellen van de verwarmingsinstallatie en het ophangen van gordijnen. In drie Arnhem-Oost wijken zijn hiervoor buurtklusbedrijven opgericht. De klussers zijn inwoners uit de wijk zelf en hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. De klusbedrijven fungeren dus ook als leerwerkplekken.

Doe mee

Samen vooruit! Of je nu inwoner, ondernemer, professional of partner bent, er is een rol voor iedereen om samen te werken en positieve verandering te creëren in de wijken. Het Nationaal Programma Arnhem-Oost nodigt je uit om mee te doen en samen het verschil te maken.