Dit doen we in Arnhemse Broek

Het Arnhemse Broek, gelegen tussen de schilderachtige Rijn en het bruisende stadscentrum van Arnhem, is een buurt met een rijke geschiedenis en diversiteit. Hier vinden we een mix van architecturale stijlen, van historische panden tot moderne appartementen, wat de buurt een uniek karakter geeft. De bewoners van het Arnhemse Broek vertegenwoordigen verschillende achtergronden en culturen, wat bijdraagt aan de levendigheid van de wijk. De buurt blijft zich ontwikkelen, maar behoudt wel de eigen identiteit.

Arnhemse Broek

Het Arnhemse Broek, ook wel “het Broek” genoemd, is gelegen tussen het stadscentrum en Presikhaaf. De wijk heeft een eigen identiteit met veel historische huizen en gebouwen, zoals de oude (Coberco) Melkfabriek. De arbeidershistorie zie je ook terug op plekken zoals het Industriepark Kleefse Waard. De vele scholen, kinderopvangcentra en speeltuinen zorgen ervoor dat kinderen zich volop kunnen ontwikkelen. Bewoners houden de identiteit van de wijk in stand door de vele initiatieven. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en er zijn buurtverenigingen, waar mensen samenkomen om elkaar beter te leren kennen.

Aandachtspunten

De sociale samenhang in de wijk is lager dan gemiddeld. Bijna 60% van de inwoners is alleenstaand en armoede is een belangrijk probleem. In 2021 groeide 16% van de kinderen op in een huishouden met een laag inkomen. Van de bewoners is 34% laagopgeleid. Dit is aanzienlijk hoger dan de 27% in Arnhem.

Kansen

Bewoners zijn positief over de ontwikkelingen van de wijk in de komende vijf jaar. Nieuwe initiatieven van bewoners tonen aan dat er veel potentie in de wijk zit.

Doe mee

Samen vooruit! Of je nu inwoner, ondernemer, professional of partner bent, er is een rol voor iedereen om samen te werken en positieve verandering te creëren in de wijken. Het Nationaal Programma Arnhem-Oost nodigt je uit om mee te doen en samen het verschil te maken.