FC Straat

 

Jongeren, vooral in de leeftijd 13-18, spelen steeds minder buiten en sporten en bewegen minder. Terwijl we weten dat bewegen een belangrijk onderdeel is van een gezonde leefstijl. Ook is sport een manier voor jongeren om anderen te ontmoeten en hun talenten te ontwikkelen. Om jongeren in beweging te brengen start het programma FC STRAAT in de vijf wijken van Arnhem-Oost.

Vijf wijken, vijf pleintjes
FC STRAAT is een initiatief van de bekende straatvoetballer Soufiane Touzani om door middel van straatvoetbal jongeren in beweging te brengen,  leeftijdsgenoten te ontmoeten en ze te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Vijf playgrounds in Presikhaaf, Malburgen, Arnhemse Broek, Geitenkamp en Klarendal worden omgedoopt tot FC STRAAT PLEIN, waar drie jaar lang wekelijks de FC STRAAT TRAINING wordt aangeboden.

Rolmodel voor jongeren
FC STRAAT sluit aan bij de belevingswereld van jongeren: ze kennen het van sociale media en oprichter Soufiane Touzani is samen met zijn team een rolmodel voor hen. Hiermee denken we nieuwe jongeren te bereiken en naar de pleintjes te trekken.

Gezonde generatie
FC STRAAT is een community waar alle jongeren welkom zijn en waar ze gratis lid van kunnen worden. Jongeren worden gestimuleerd om gezonder te leven door meer te bewegen op verschillende momenten en plekken, op het schoolplein, op pleintjes in de wijk en bij reguliere sportclubs. Dit draagt bij aan een nieuwe, gezonde generatie in de Arnhem-Oost wijken.

Op de volgende pleintjes wordt de FC STRAAT TRAINING georganiseerd:

Presikhaaf : Cruyff Court Presikhaaf
Geitenkamp: Playground de Rommelkist
Arnhemse Broek: Playground de Blokhut
Malburgen: Jeugdplein De Hobbit
Klarendal: Sportplein ’t Venster

Partners
Het FC STRAAT programma wordt uitgevoerd door Sportbedrijf Arnhem in samenwerking met jongerenwerkorganisaties AM-Supportteam en Presikhaaf University.

Doe mee

Samen vooruit! Of je nu inwoner, ondernemer, professional of partner bent, er is een rol voor iedereen om samen te werken en positieve verandering te creëren in de wijken. Het Nationaal Programma Arnhem-Oost nodigt je uit om mee te doen en samen het verschil te maken.