Dit doen we in Malburgen

Malburgen, gelegen aan de zuidoever van de Rijn, staat bekend als de meest multiculturele wijk van Arnhem. Wat deze buurt zo uniek maakt, is de overvloed aan buurtinitiatieven die de wijk steeds mooier en leefbaarder maken. Het is een plek waar diversiteit wordt omarmd en waar buurtbewoners samenwerken aan een fijne leefomgeving. Deze bruisende buurt is een kostbaar stukje Arnhem.

Malburgen

Malburgen is een dynamische wijk In Arnhem-Zuid. Het is een grote wijk die bestaat uit Malburgen Oost-Noord, Malburgen Oost-Zuid, Malburgen West, Immerloo en het Duifje. Elk deel van de wijk heeft zijn eigen identiteit. Er zijn verschillende winkelcentra en veel plekken om samen te komen. Bewoners kunnen de natuur opzoeken door te wandelen door het Immerloopark of het prachtige Meinerswijk. Er zijn veel sportfaciliteiten, zoals Sportpark de Bakenhof en het Cruijff Court. Het is dus nooit saai in deze levendige wijk. De Kruiskerk en de moskee SICA-Zuid die naast elkaar liggen, zijn symbolisch voor de diversiteit. Met meer dan 120 verschillende nationaliteiten mogen we Malburgen zeker een multiculturele wijk noemen.

Aandachtspunten

Een vierde van de inwoners moet rondkomen van iets meer dan het sociaal minimum. In 2021 is 47 procent van de inwoners laagopgeleid. Ook is er veel overlast en voelt 35,5 procent van de bewoners zich wel eens onveilig. Culturen verschillen per buurt en soms per straat. Dit maakt het lastig om de sociale samenhang te versterken.

Kansen

Onderwijs krijgt veel aandacht in de wijk. Steeds meer bewoners zetten zich actief in voor de buurt. Zo is er een aantal jongerenorganisaties en ontstaan er initiatieven rond winkelcentrum de Drieslag. Er wordt flink in de jongeren geïnvesteerd, want ook in Malburgen heeft de jeugd de toekomst.

Doe mee

Samen vooruit! Of je nu inwoner, ondernemer, professional of partner bent, er is een rol voor iedereen om samen te werken en positieve verandering te creëren in de wijken. Het Nationaal Programma Arnhem-Oost nodigt je uit om mee te doen en samen het verschil te maken.