Experiment Immerloo Schuldenvrij

Bestaanszekerheid in Malburgen

Veel Nederlanders hebben ernstige schulden. Schulden hebben een verwoestend effect op mensen. Door de stress ontstaan vaak meer en grotere problemen, waar mensen zelf niet meer uitkomen. Met dit experiment bekijken we of we mensen met schulden sneller en beter kunnen helpen door zelf in één keer hun schulden op te kopen.

 

Schulden opkopen

Met dit experiment helpen we huishoudens uit Immerloo II in Malburgen door hun schulden op te kopen. We hebben hierover afspraken gemaakt met grote schuldeisers en we kopen zelf de schulden op met een opkoopfonds. De gezinnen werken samen met een professional aan een toekomst zonder problemen. Als dit experiment slaagt, dan zorgt dit uiteindelijk voor minder kosten voor schuldhulpverlening. Daarnaast doorbreken we de negatieve spiraal. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het experiment. 

Vragen 

Wilt u meer weten over het experiment? Bekijk hier de antwoorden op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u in contact komen? Stuur dan een e-mail naar immerloo@arnhem-oost.nl.

Play Video

veel gestelde vragen en antwoorden

Doe mee

Samen vooruit! Of je nu inwoner, ondernemer, professional of partner bent, er is een rol voor iedereen om samen te werken en positieve verandering te creëren in de wijken. Het Nationaal Programma Arnhem-Oost nodigt je uit om mee te doen en samen het verschil te maken.