Dit doen we in Geitenkamp

Geitenkamp, de heuvelachtige volksbuurt die ooit werd gebouwd als tuindorp, is een unieke en levendige wijk in Arnhem. De bouwstijl, gekenmerkt door karakteristieke huizen en smalle straatjes, verraadt al dat de wijk een eigen identiteit heeft. Maar het echte kenmerk van Geitenkamp zijn de bewoners zelf. Geitenkamp staat bekend om zijn diversiteit, waar mensen van verschillende achtergronden en leeftijden samenleven. De bewoners kennen elkaar goed en vele families wonen hier al generaties lang.

Geitenkamp

Geitenkamp is een uniek stukje Arnhem. De wijk heeft een rustige en groene uitstraling in een heuvelachtige omgeving. Door de hoge ligging wordt het ook wel “de Geitenbult” genoemd. Ook de architectuur is uniek, met veel poortjes en kenmerkende huizen. Het is niet voor niets tot ‘Beschermd Stadsgezicht’ verklaard. Het Marktplein, de scholen en de Opstandingskerk zijn bekende plekken in de wijk. In Geitenkamp is altijd wat te doen. Kortom, Geitenkamp is niet zomaar een wijk, maar een levendige gemeenschap waar mensen met trots wonen en leven.

Aandachtspunten
Bewoners hebben weinig vertrouwen in de overheid. Bepaalde patronen zijn lastig te doorbreken, omdat ze al meerdere generaties oud zijn. Van de bewoners is bijna de helft laagopgeleid. Ook heeft 21 procent van de huishoudens een laag inkomen. De gemiddelde lichamelijke en mentale gezondheid is slechter dan in de rest van Arnhem. Alcohol- en drugsoverlast zorgen voor een onveilig gevoel bij bewoners.

Kansen
Geitenkamp heeft een eigen karakter. Er is redelijk veel sociaal contact. Daardoor is er meer binding dan in de meeste andere wijken in Arnhem-Oost.

Doe mee

Samen vooruit! Of je nu inwoner, ondernemer, professional of partner bent, er is een rol voor iedereen om samen te werken en positieve verandering te creëren in de wijken. Het Nationaal Programma Arnhem-Oost nodigt je uit om mee te doen en samen het verschil te maken.