Subsidieregeling Eigen Woning Aanpak (SEWA)

Twee op de drie Arnhemse woningen is matig tot slecht geïsoleerd. Dat zijn tochtige en koude woningen met vaak een te hoge energierekening. Met een speciale subsidie voor meerdere buurten in Arnhem-Oost wil de gemeente Arnhem hier verandering in brengen.

De Subsidieregeling Eigen Woning Aanpak is onderdeel van het landelijke Volkshuisvestingsfonds. Dit is een fonds om de leefbaarheid en veiligheid in de meest kwetsbare gebieden te verbeteren. De gemeente Arnhem zet dit fonds in om huiseigenaren in de Arnhem-Oost wijken de kans te bieden hun woning goed te isoleren. Een mooie stap naar prettig wonen door minder tocht, een warmere woning en een blijvend lagere energierekening.

Huiseigenaren kunnen kiezen uit de individuele aanpak of een gezamenlijke aanpak. Bij de individuele aanpak laten huiseigenaren zelf een woonplan opstellen, vragen ze zelf offertes op bij isolatiebedrijven en vragen ze zelf de subsidie aan. Bij de collectieve aanpak worden huiseigenaren van begin tot eind door het proces geholpen. Van kennismaking, naar advies en uitvoer. Binnen deze aanvraag liften huiseigenaren mee op het isoleren van omliggende huurwoningen of op gezamenlijke isolatiekansen vergelijkbare woningen in de straat.

De gratis energiecoaches van de Energiebank helpen bewoners op weg als ze er niet uitkomen of meer informatie nodig hebben. Op energieloketarnhem.nl/sewa kunnen bewoners kijken of hun woning in aanmerking komt.

Meer over deze activiteit

Doe mee

Samen vooruit! Of je nu inwoner, ondernemer, professional of partner bent, er is een rol voor iedereen om samen te werken en positieve verandering te creëren in de wijken. Het Nationaal Programma Arnhem-Oost nodigt je uit om mee te doen en samen het verschil te maken.