Dit doen we in Klarendal

In Klarendal, een levendige volkswijk in het hart van Arnhem, komen verschillende culturen en creativiteit samen. De straten worden gekenmerkt door kleurrijke gevels en een levendige sfeer. De inwoners van Klarendal zijn divers en vol talent, en dat is te zien aan de vele ambachtelijke winkeltjes, kunstgaleries en creatieve initiatieven die de wijk rijk is.

Klarendal

Klarendal is een échte Arnhemse wijk. Het heeft een rijke historie en is van oorsprong een arbeiderswijk. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een bruisende volksbuurt met een diverse gemeenschap. Een van de trekpleisters van de wijk is het Modekwartier. Hier zie je de creativiteit van veel lokale talenten en kun je unieke mode vinden. Er is genoeg te doen voor jong en oud en regelmatig zijn er evenementen. Het woord samenleving is hier écht van toepassing. De bewoners zijn dan ook terecht trots op hun wijk en voelen zich niet alleen Arnhemmers, maar vooral ook Klarendallers.

Aandachtspunten

Een derde van de inwoners is laagopgeleid en een vijfde maakt gebruik van één of meer armoederegelingen. Van de huishoudens is 60 procent alleenstaand. Het percentage voortijdig schoolverlaters is 4 procent. Dit is aanzienlijk hoger dan de 2,7 procent in Arnhem.

Kansen

Bewoners zijn optimistisch en kennen elkaar goed. Mensen voelen zich medeverantwoordelijk voor de leefbaarheid in de buurt en zijn bereid om hun steentje bij te dragen.

Doe mee

Samen vooruit! Of je nu inwoner, ondernemer, professional of partner bent, er is een rol voor iedereen om samen te werken en positieve verandering te creëren in de wijken. Het Nationaal Programma Arnhem-Oost nodigt je uit om mee te doen en samen het verschil te maken.