TeamNL Huis Scholarships

Aankomende zomer gaat een jongerenteam met het TeamNL Huis mee naar de Olympische Spelen in Parijs. Dit team zal bestaan uit 41 jongeren uit de Arnhem-Oost wijken. Ze gaan onder meer aan de slag in de horeca en techniek. Dit project geeft jongeren de kans om ervaring op te doen, zich te ontwikkelen en hun toekomstperspectief te vergroten.

Kansenprogramma biedt jongeren uit Arnhem-Oost unieke ervaring en perspectief
Dit jaar krijgen vijftig jongeren uit de wijken van Arnhem-Oost een bijzondere kans aangeboden door NOC*NSF, Papendal en het Nationaal Programma Arnhem-Oost. Het doel? Een programma dat niet alleen gericht is op deelname aan het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen in Parijs, maar ook op het bieden van een goede basis voor een veelbelovende toekomst.

Meer perspectief op een baan of opleiding
Dit speciale programma is speciaal ontworpen om jongeren tussen 18 en 27 jaar te helpen bij het beginnen aan een studie, het vinden van werk of het opzetten van een eigen bedrijf. Het programma duurt ongeveer negen maanden en biedt allerlei activiteiten en ondersteuning. Voor de Spelen zullen de jongeren intensieve trainingen volgen, zoals koken, werken in de horeca en technische vaardigheden. Ook zullen ze meedoen aan workshops om hun persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en hun kansen op werk te vergroten. Na de Spelen gaat de begeleiding door, met aandacht voor verdere studie, werk of ondernemerschap.

Voor de jongeren uit Arnhem-Oost betekent dit meer dan alleen een reis naar Parijs; het is een kans om te groeien, te leren en hun horizon te verbreden. Ze zijn vastbesloten om deze prachtige kans met beide handen aan te grijpen en hun toekomst tegemoet te gaan.

Dit project is een samenwerking met de volgende partners van het Nationaal Programma Arnhem-Oost: NOC*NSF, Sportcentrum Papendal, Scalabor, Presikhaaf University, Rijnstad en AM-Supportteam.

Doe mee

Samen vooruit! Of je nu inwoner, ondernemer, professional of partner bent, er is een rol voor iedereen om samen te werken en positieve verandering te creƫren in de wijken. Het Nationaal Programma Arnhem-Oost nodigt je uit om mee te doen en samen het verschil te maken.