Dit doen we in Presikhaaf

Presikhaaf, gelegen in het noorden van Arnhem, is een levendige en diverse wijk. Met een mix van woningen, van eengezinswoningen tot appartementen, trekt Presikhaaf een gevarieerde groep bewoners aan, waardoor het een dynamische en inclusieve buurt is waar mensen van verschillende achtergronden samenkomen. De overvloed aan recreatiemogelijkheden en ondernemingen dragen bij aan de bruisende sfeer in de wijk.

Presikhaaf

In Arnhem-Oost ligt de wijk Presikhaaf. Presikhaaf is een levendige wijk vol diversiteit. Het bestaat uit een westelijk en een oostelijk deel, met beide een eigen karakter. De wijk heeft prachtige kenmerkende plekken, zoals het grote Park Presikhaaf, het overdekte winkelcentrum en de pleintjes. Mensen van allerlei achtergronden voelen zich thuis in Presikhaaf en komen op deze plekken samen. De diversiteit zorgt ook voor veel verschillende eetgelegenheden, winkels, religieuze instellingen en (sport)verenigingen. Het samenleven van mensen uit verschillende culturen maakt de wijk uniek.

Aandachtspunten

Er is sprake van veel probleemgedrag. In Presikhaaf-West voelt 37 procent van de bewoners zich wel eens onveilig. Ook leeft 19 procent van Presikhaaf-West in armoede. De sociale samenhang in Presikhaaf is laag. In Presikhaaf-West zijn er veel verschillende gemeenschappen die weinig verbinding met elkaar hebben. In Presikhaaf-Oost heeft slechts 19 procent van de bewoners veel contact met buurtgenoten.

Kansen

De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in verduurzaming en onderhoud aan de woningen. De bewoners zien de toekomst van de wijk positief in. Jongerenwerkers zetten zich actief in voor de buurt.

Doe mee

Samen vooruit! Of je nu inwoner, ondernemer, professional of partner bent, er is een rol voor iedereen om samen te werken en positieve verandering te creëren in de wijken. Het Nationaal Programma Arnhem-Oost nodigt je uit om mee te doen en samen het verschil te maken.