Aftrap van een uniek olympisch avontuur voor jongeren uit Arnhem-Oost

15 februari 2024 | Onder leiding van voormalig olympisch bokser Nouchka Fontijn vond deze week de kick-off plaats van een uniek avontuur voor vijftig jongeren uit Arnhem-Oost. Deze jongeren bereiden zich voor om deze zomer deel uit te maken van een speciaal team van vrijwilligers dat in het TeamNL Huis aan de slag gaat. Het TeamNL Huis is tijdens de Olympische Spelen in Parijs dé plek om sport te beleven en om oranje successen te vieren.

Topsport mindset

De werving van Arnhemse jongeren voor het TeamNL Huis liep via jongerenwerkorganisaties in de Arnhem-Oost wijken. Jongeren tussen de 18 en 27 jaar konden zich tot 2 februari aanmelden voor een scholarship om zich de komende maanden voor te bereiden op een professionele rol in het TeamNL Huis.

Nouchka Fontijn, de eerste Nederlandse vrouwelijke bokser op de Olympische Spelen, trapte af met een inspirerende sessie en een boksclinic. Samen met Nouchka gingen de jongeren op zoek naar parallellen tussen presteren in de ring en werken als vrijwilliger in het TeamNL Huis.

“Als crewlid in het TeamNL Huis moet je – net als een topsporter – beschikken over de juiste mindset”, zei Nouchka Fontijn hierover. “Net als topsporters hebben de jongeren een mooi doel voor ogen, maar daarvoor moeten ze wel aan de bak. Commitment tonen en nauw kunnen samenwerken, dat zijn belangrijke kwaliteiten in het TeamNL Huis én in de topsport.”

Van dichtbij meemaken

Het enthousiasme onder de jongeren was duidelijk merkbaar. Lydia (20) uit de Arnhemse wijk Presikhaaf kijkt uit naar het hele traject op weg naar Parijs en daarna. Over werken in het TeamNL Huis zegt ze: “Als crewlid heb je de kans om de Olympische Spelen van heel dichtbij mee te maken. Je ziet niet alleen de beelden op TV, maar ook wat er gebeurt achter de schermen. Zo kun je echt meemaken hoe het is om daar te staan.”

De weg naar Parijs

De komende periode krijgen de Arnhemse jongeren vaktechnische trainingen en workshops over hun verantwoordelijkheid als rolmodel, hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen en hoe ze succesvol kunnen zijn op de arbeidsmarkt. Eind mei zijn ze klaar om zich aan te sluiten bij de rest van de crew van het TeamNL Huis.

TeamNL Huis

In het TeamNL Huis in Parijs kunnen sportfans live alle wedstrijden volgen waar Nederlandse sporters aan deelnemen. Daarnaast vinden er feestelijke huldigingen plaats en zijn er optredens van bekende artiesten. Een essentieel onderdeel van het TeamNL Huis is de Nederlandse crew van 250 vrijwilligers. De werving voor deze crewleden is vorige week van start gegaan. De crew in het TeamNL Huis wordt uitgebreid met de groep jongeren uit Arnhem-Oost.

Play Video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief