Arnhem-Oost-jongeren maakten indruk in het TeamNL Huis in Parijs

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs lieten niet alleen de atleten, maar ook de jongeren uit Arnhem-Oost en het TeamNL Huis Scholarships-team zien wat ze in huis hadden. Een sterk op elkaar ingespeeld teamgevoel was merkbaar in het TeamNL Huis, waar ze alle facetten van het vrijwilligerswerk meemaakten.

Terwijl onze Olympische atleten indrukwekkende prestaties hebben neergezet, zijn er ook andere kampioenen die in de schijnwerpers mogen staan: de jongeren uit Arnhem-Oost en de projectteamleden van de TeamNL Huis Scholarships. Achter de schermen van het TeamNL Huis, dé ontmoetingsplek waar dagelijks duizenden Oranjefans en atleten samenkwamen, hebben zij keihard gewerkt en het beste uit zichzelf gehaald. Voor veel jongeren was de kans om naar Parijs te gaan een droom die uitkwam, maar het scholarship was allesbehalve vrijblijvend. Het vergde moed en vastberadenheid om deze uitdaging aan te gaan. Gelukkig waren er professionals zoals Papendal-directeur Jochem Schellens, chefkok Robbert Hulsteijn, en jongerenwerker Jaouad Najih die hen begeleidden en motiveerden. Zij zorgden ervoor dat de jongeren het podium kregen dat ze verdienen en hielpen hen over de drempel om het avontuur aan te gaan.

“De jongeren keren niet alleen terug met nieuwe ervaringen, maar ook met inzichten en toekomstplannen. We reflecteren samen en kijken per persoon wat deze reis met hen als individu heeft gedaan. Met een concreet doel in de vorm van een studierichting of baan keren ze terug naar Nederland, en daar zullen wij in blijven ondersteunen en op sturen in het natraject,” aldus Jaouad Najih.

Onder de Franse zon maakten de jongeren uit Arnhem-Oost indruk in het TeamNL Huis. Ze waren betrokken bij alle facetten van het vrijwilligerswerk, van horeca tot het ontvangen van Oranjefans. Hun harde werk werd beloond met onvergetelijke ervaringen, zoals het bijwonen van wedstrijden en huldigingen van Olympische medaillewinnaars. De Olympische Spelen zijn inmiddels afgesloten, maar de TeamNL Huis Scholarships gaan door. De jongeren worden verder begeleid naar de volgende stap, of dat nu een opleiding, werk of een eigen bedrijf is.

Hun inzet en enthousiasme zijn ook de media niet ontgaan. Bekijk de interviews en artikelen van:

Radio 1: RadiOlympia – 29 juli 2024 – NPO Radio 1 Gemist | NPO Radio 1 (vanaf 2u, 13 min)

NOS: Vrijwilliger voor TeamNL Parijs: ‘Geeft me kansen, connecties en ik ontwikkel mezelf’ (nos.nl)

AD: Olympische euforie ook voelbaar in TeamNL Huis: ‘Hier in Frankrijk zijn we allemaal Nederlanders’ | Binnenland | AD.nl

Trouw: Roche en Esma uit Arnhem-Oost werken in het TeamNL Huis: ‘Niet iedereen uit onze omgeving krijgt deze kans’ | Trouw

de Gelderlander: Arnhemse jongeren runnen (deels) het TeamNL Huis in Parijs en werden daar verrast met hoog bezoek | Arnhem | gelderlander.nl

Als bekroning op hun werk bezocht zelfs de koninklijke familie het TeamNL Huis om met de jongeren te spreken over hun ervaringen en toekomstplannen. Deze unieke kans heeft de jongeren verrijkt met nieuwe kennis, vaardigheden en een bredere kijk op de wereld. Bij terugkomst in Arnhem-Oost zijn ze klaar om als rolmodellen op te treden en andere jongeren te inspireren om kansen te grijpen en hun dromen na te jagen.

 

Dit project is een samenwerking met onze partners NOC*NSF, Papendal, Scalabor, AM-supportteam, Presikhaaf University en Rijnstad.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief