Diplomering Politiekids

23 kinderen uit Arnhem-Zuid zijn officieel beëdigd als Politiekids na een intensief en leerzaam traject. Ze kregen een unieke kans om het politiewerk van dichtbij mee te maken en hebben hun diploma in ontvangst genomen.

23 kinderen uit Arnhem-Zuid beleefden een bijzondere dag als deelnemers van het project ‘Politiekids’, onderdeel van het Nationaal Programma Arnhem-Oost. Deze jonge deelnemers, tussen de 6 en 10 jaar oud, kregen een unieke kans om het politiewerk van dichtbij mee te maken. Ze mochten een kijkje nemen in de cellen, zagen agenten in actie op de schietbaan en gingen mee op straatsurveillance.

Bijzondere Ervaringen

De kinderen hielpen de politie bij verschillende acties en werden net als echte politiemensen beëdigd door een politiechef. Gehuld in speciale tenues met de opdruk ‘Politiekid’ en een eigen badge, gingen zij vol enthousiasme aan de slag. Ze spraken mensen aan, gaven waarschuwingen en leerden omgaan met verschillende reacties uit de buurt. Het programma werd afgesloten met een theoretisch examen.

Geslaagde Diplomering

Alle 23 kinderen die in januari aan de opleiding begonnen, zijn geslaagd. Burgemeester Ahmed Marcouch en inspecteur van politie Masha Tjassens overhandigden de diploma’s en vaantjes aan de trotse kinderen en hun families. De kinderen zijn nu officieel beëdigd als Politiekid en kunnen in de toekomst opnieuw worden opgeroepen om een politieactie te ondersteunen.

De Politiekids hebben een belangrijke boodschap voor ons als inwoners van Malburgen: laten we bijdragen aan een fijne wijk door ons aan de regels te houden en met meer geduld met elkaar om te gaan. Wij zijn trots op deze jonge helden!

MALBURGEN_Politie_Kids_060624_006
Play Video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief