Meedenkgroep bewoners

Het Nationaal Programma Arnhem-Oost zoekt 15 bewoners die willen meedenken en advies willen geven over hoe we samen met bewoners plannen voor de toekomst van Arnhem-Oost kunnen maken. En hoe we het programma kunnen laten aansluiten bij de activiteiten en talenten van bewoners en ondernemers die nu al bijdragen aan leefbare en veilige wijken. Kortom: het vormgeven van bewonersbetrokkenheid in het Nationaal Programma Arnhem-Oost.

Samen werken we aan het verbeteren van het leven in de Arnhem-Oost wijken met een programma dat de komende 18 jaar loopt. Dit doen we in samenwerking met meer dan 50 organisaties uit de stad.

Wie zoeken we?

We zoeken een groep van 15 bewoners uit Presikhaaf, Malburgen, Geitenkamp, Klarendal en Arnhemse Broek die divers is qua leeftijd, culturele achtergrond, werkend en niet-werkend, lang en kort in de wijk wonend, met en zonder beperking, alleenstaand en met een gezin, etcetera. We zoeken bewoners die zich betrokken voelen bij hun buurt of wijk en daarin ook contact hebben met andere bewoners. Bijvoorbeeld als ouder, als vrijwilliger, ervaringsdeskundige, trekker van een bewonersinitiatief of lid van een wijkplatform.

Daarnaast vragen we ook een aantal professionals die veel samenwerken of contact hebben met bewoners die (soms) minder zichtbaar zijn of wiens stem minder wordt gehoord. Zo krijgen we veel verschillende ervaringen, perspectieven en meningen aan tafel.

Wat ga je doen?

Je gaat meedenken en advies geven over:

  • Betrokkenheid van bewoners: Hoe kunnen bewoners betrokken worden bij de inhoud en uitvoering van de plannen voor Arnhem-Oost?
  • Inspraak en zeggenschap: Hoe en waarover zouden bewoners inspraak en zeggenschap moeten hebben?
  • Rol in de organisatie: Welke rol en positie zouden bewoners moeten hebben in de organisatie van het programma?

Je neemt deel aan één kennismakingsbijeenkomst in augustus en vier bijeenkomsten van september tot en met december.

Het uiteindelijke advies wordt voorgelegd aan de Alliantievertegenwoordiging Arnhem-Oost. Daarin zitten de burgemeester, de coördinerend wethouder voor Arnhem-Oost en bestuurders en directeuren van organisaties in de stad die meedoen in het Nationaal Programma Arnhem-Oost.

Wat levert het jou op?

Als inwoner van Arnhem-Oost krijg je de kans om invloed uit te oefenen op hoe bewoners betrokken worden bij de plannen en de organisatie van het Nationaal Programma Arnhem-Oost. Zo kun je bijdragen aan een leefbare, veilige en prettige wijk voor alle bewoners.

Tijdsplanning

  • April – Juli: Werving bewoners en professionals
  • Augustus: Startbijeenkomst en kennismaking
  • September – December: 4 bijeenkomsten
  • Januari: Plan en advies naar Alliantievertegenwoordiging
  • Februari: Duidelijkheid over vervolg en uitvoering van het plan en advies

Meld je aan!

Wil je in aanmerking komen om deel te nemen aan de meedenkgroep? Meld je dan aan via het onderstaande formulier. Wij nemen binnenkort contact met je op.

Vragen?

Vragen? Neem contact op met Daan via: daandebruijn@arnhem-oost.nl

 

 

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam